Skocz do zawartości

Problem z rozszerzeniami w Joomli

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 GMBM

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 05 November 2008 - 09:49 PM

Instalacja Joomli z Installatrona była miła i bezbolesna, cms działa przyzwoicie.
Gorzej z rozszerzeniami, próba ich instalacji(konkretnie galerii) po chwili ładowania kończy się pustą stroną - żadnych komunikatach o błędach itp.
Ktoś próbował i wie co z tym zrobić?

Trochę poszukałem, i być może problemem jest jakiś magiczny timeout servera, da się coś z tym zrobić?

mały edit: Podobny efekt(nie wiem czemu :<) mam przy tworzeniu katalogów Media Managerze, ale to zawsze mogę robić w total commanderze.

Użytkownik GMBM edytował ten post 05 November 2008 - 10:09 PM

#2 Emil (Support)

Webmaster

• Administrator
  • PipPipPipPip
  • 2304 postów

Napisano 18 November 2008 - 12:26 PM

Dokładnie to jeżeli instalujesz galerie które są w installatronie to tak jak napisałeś pojawiają się błędy o których wiemy i postaramy się poprawić przy dołączeniu nowego serwera
"Wiedza zdobyta jest najcenniejsza, wiedza przekazana jest jeszcze cenniejsza."

#3 adalbert

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 22 December 2008 - 12:24 PM

Mam podobny problem, o czym sygnalizowałem w osobnym temacie (bez odpowiedzi). Kiedy ten problem zostanie rozwiązny ? Nie ukrywam, iż zależy mi na czasie. Czy są może dostępne galerie, które da się zainstalować pomimo tego problemu?
Dobro - najtrudniejsza sztuka czynienia

#4 sirLuke

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 31 December 2008 - 09:58 AM

również dołączam się do tematu

mój problem jest podobny.

Posiadam Joomle 1.5.8

Próby zainstalowania jakichkolwiek rozszerzeń kończą się pustą strona, bez żadnego komunikatu.

To samo dzieje się np. przy próbie zapisania zmian np. w "Konfiguracja globalna" przy wciskaniu "zapisz" lub "zastosuj"

http://sirluke.unl.pl/dsgn

#5 sierotka_marysia

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 18 January 2009 - 01:27 AM

Witam i podnosze temat

widze ze nie jestem osamotniona.
niech sie ludzie smieją ze juz drugi dzień bez przerw siedze przyklejona do monitora i probuje rozkminiać o chodzi.
moze wystarczy sypnac troche groszem i olac z łaski "rozdawane" darmowe serwery...

joomla 1.5.9 zainstalowana po niemalych mękach,
gdzies ktos pisze ze problem leży w Safe Mode, ktory musi byc wyłączony,
-podobno gdy włączony przy joomli sprawia takie kłopty.
jednak wychodzi na to ze niekoniecznie
bo u mnie (i kilku osob z tym samym "defektem") Safe Mode jest wyłączony, a problem pozostaje.

ZWARACM SIE DO SZANOWYCH ADMINÓW!
JA RÓWNIEZ PRZY KAZDEJ PRÓBIE INSTALACJI
KOMPONENTÓW ORAZ MODUŁÓW OTRZYMUJĘ PO KLIKNIECIU BIAŁY EKRAN
I KOMUNKAT W LEWYM DOLNYM ROGU PRZEGLADARKI O TRESCI "GOTOWE".
TYLKO KWESTIĘ TEMPLAT i ŁATKI SPOLSZCZAJĄCEJ DAŁO SIE OBEJŚĆ
KOPIUJĄC JE DO ODPOWIEDNICH KATALOGÓW PRZEZ FTP.
INFORMACJA O SYSTEMIE W JOOMLOWYM ZAPLECZU ADMINISTRATORA PODAJE, IŻ
WSZYSTKIE PRAWA DO KATALOGÓW MAM "NIEZAPISYWALNE" (CZERWNOYM DRUKIEM) ;/
CHOC ATRYBUTY NA SERWERZRE SĄ PRAWIDLOWO OKRESLONE.
RĘCE OPADAJĄ. MIAŁAM TYLE ZAPAŁU ŻEBY SOBIE TROSZKE
POEKSPERYMENOWAC ZE STONĄ, NAUCZYC SIE CZEGOS NOWEGO,
A JEDYNE CO MAM TO JAKIS PRZYSPIESZONY KURS
NA TEMAT KONFIGURACJI SERWEROWYCH...

POMOOOCY, NO NIECH KTOS SIĘ ZLITUJE I WYJASNI CO SIE DZIEJE...
NAPRAWI PROBLEM I NAS O TYM POWIADOMI
BO STRONA MI LEZY ODŁOGIEM ZAMIAST SIE PRZYDAĆ..

Z (NARAZIE JESZCZE) POSZANOWANIEM,
SIEROTKA MARYSIA. :D

dobranoc :D

#6 magdalenah

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 20 February 2009 - 11:16 AM

Witam,
Dodam od siebie w tym temacie. Gdzieś wyszperałam coś. Może problem leży po stronie konfiguracji serwera (błędnej?). Pliki tworzone przez FTP mają innego właściciela niż pliki tworzone przez PHP. Co jest bugiem nie do przejścia przy CMSach. Czy Administracja coś z tym zrobi?

Pozdrawiam.

#7 kfk

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 23 February 2009 - 05:26 PM

Witam, miałem podobny problem. Jak instalowałem Joomla automatycznie to przy instalacji dodatków wyskakiwała tylko biała strona. Przy ręcznej instalacji Joomla ten problem nie występuje. magdalenah ma chyba rację co do własności plików. Zapewne pliki wgrane przez instalator traktowane są jaką własność serwera (apache), podczas gdy przy w graniu przez FTP właścicielem plików jest użytkownik. Teraz nowym problemem dla joomla na unl.pl jest safe mode ON.

#8 gszafranski

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 12 March 2009 - 04:47 PM

Wg mnie problem tkwi w określeniu właściciela wgranych przez FTP lub installera plików (teraz jest to apache lub nobody).

Na innym hoście - www.000webhost.com - ten problem jest tak rozwiązany, że w panelu administracyjnym umieszczony jest skrypt Fix File Ownership, oto jak on działa:

"This feature is useful when you have any files created by PHP (for example if you installed Joomla or used some file upload script), ownership of these files usually changes to "99" or "nobody" and you are not be able to delete or modify such files by FTP or File Manager, you will get "Permission denied" errors (such files can be deleted by PHP script only).

This tool fixes ownership for all files inside of your account, so you can edit or delete without problems."

Może Szanowni Administratorzy postarają się taki skrypt w Panelu administracji udostępnić, to bardzo ułatwia administrację joomli.

Próbki takich skryptów znaleźć można tutaj: http://forum.joomla....7.msg82253.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych