Skocz do zawartości

SwiatCzcionki.pl

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 vBB

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 05 August 2009 - 08:55 PM

Tytuł: SwiatCzcionek.pl - edycja czcionek, tworzenie czcionek, darmowe czcionki, fonty, typografia

Opis: Witam. Pragnę zaprezentować Wam jedyne w polskim Internecie forum o takiej tematyce - oferujemy darmową edycję czcionek, zgodnie z najwyższymi standardami, konwersję między formatową, dygitalizacje czcionek, oraz poszukamy dla Was KAŻDEJ czcionki - wystarczy dostarczyć jej obrazek. Dodatkowo za opłatą stworzymy dla każdego czcionkę, jakąkolwiek klient sobie zażyczy. Na forum są również darmowe czcionki do pobrania (to akurat powstało - cały download - aby umieścić czcionki, jakie edytowałem ja, a później pomysł przerodził się w zwykły zbiór UNIKALNYCH czcionek). Można również uzyskać support dotyczący każdej czcionki w każdym formacie na każdym systemie. Posiadamy własny, unikalny styl, własny serwer, ciekawą domenę, no i świetną ekipę. Na forum znajdują się również poradniki i artykuły o czcionkach, edycji i tworzeniu, a także dział, gdzie są podawane linki (coś w rodzaju prezentacji, NIE WAREZ) do programów - ze stron producentów - nie pirackie wersje.

Adres forum to: http://swiatczcionki.pl - serdecznie zapraszamy!

Uwagi: Dodam, że jesteśmy prężnie rozwijającym się forum tematycznym, na którym w ciągu niespełna 1,5 miesiąca istnienia forum zarejestrowało się 100 użytkowników - a ich liczba nadal wzrasta.

Pozdrawiam. Mile widziane komentarze i konstruktywna krytyka.

Użytkownik vBB edytował ten post 09 May 2010 - 04:54 PM

#2 Odes

Legendarny

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2513 postów
  • Strona:brak

Napisano 06 August 2009 - 01:55 PM

Trochę postów, brzydki styl. 3/10

#3 Trick

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPip
  • 358 postów

Napisano 06 August 2009 - 02:38 PM

Jak kolega wyżej wspomniał theme nie jest zbyt ładny i nie przyciąga co powinien robić. Graficznie słabo. Jest parę postów ale to czasem nie wystarczy. 3/10
forum multimedialne, gry, PSP

http://www.snufforum.cba.pl

#4 vBB

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 06 August 2009 - 06:06 PM

Ale takie oceny, to mi nic nie mówią... to nie fotka Panowie... Konkrety tylko i wyłącznie.

Styl z założenia miał być prosty i czytelny, a taki jest. To nie jest forum gawędziarskie, więc postów nie wiadomo ilu się nie spodziewajcie. Forum ma konkretną tematykę i pod taką jest reklamowane, zarówno w katalogach, jak i googlach i innych stronach (np. tutaj).

Pamiętajcie, jak krytykujecie, to konstruktywnie. Takich for jak moje nie ma w Polsce, tematyka jest unikalna. Myślę, że ogólnie nie ma rewelacji, ale jest ok.

PS. Nawet oceniając w stylu "fotkowym", to 3/10 to trochę za surowa ocena.

Pozdrawiam

#5 bussik

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPip
  • 250 postów

Napisano 14 August 2009 - 09:43 AM

Nie podoba mi się styl.
Logo też średnie.
Dużo czcionek.
Dam 4/10
Pozdro

#6 vBB

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 01 February 2010 - 01:05 PM

Witam. Forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji skryptu phpBB 3.0.6, zmieniliśmy delikatnie domenę, obecna to:
http://swiatczcionki.pl
Wgrany został nowy, bardzo unikalny styl, wykorzystujący najnowsze technologie, takie jak CSS3, WebFonts i kilka innych. Najlepiej prezentuje się na FF'x 3.6, Chrome 4. Jest również wersja light stylu z domyślną czcionką. Tak prawidłowo styl powinien wyglądać na Waszych komputerach: http://swiatczcionki...blue/screen.png

Jako alternatywny, lżejszy i bardziej kompatybilny ze starszymi przeglądarkami jest wgrany obecny styl (wyświetlający się domyślnie). Forum regularnie się rozwija, mamy wysokie pozycje w wyszukiwarkach. Zapraszam do korzystania.

#7 vBB

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 09 May 2010 - 04:19 PM

Jeszcze nie pisałem tego tutaj, bo całkiem zapomniałem, ale wypadałoby się pochwalić.

Od kilku miesięcy forum jest na skrypcie IP.Board 3, mamy fajny i elegancki domyślny styl, dodatkowy ciemniejszy do wyboru. Przybywa nam użytkowników (już prawie 900), stajemy się rozpoznawalną marką. Zapraszam do odwiedzania i komentowania.

Zmieniliśmy również delikatnie domenę, ale to już bardzo dawno, prawie rok temu, mamy teraz http://SwiatCzcionki.pl .

Konstruktywna krytyka mile widziana.

Pozdrawiam.

Użytkownik vBB edytował ten post 09 May 2010 - 04:20 PM

#8 lobo46

Początkujący Webmaster

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1311 postów
  • Strona:www.zeq2.pl
  • Zainteresowania:Grafika , Webmaster może potem programowanie ;p

Napisano 09 May 2010 - 05:41 PM

Dobra kreatynie ;p

Zacznijmy od wyglądu i co mi się podoba a co nie . Więc tak podoba mi się skórka oraz top ale jest troszkę za prosty . Bardzo dobre statystyki :) . Ale mało pało aktywni userzy [ mało postów ] Tematyka forum jakoś mi się nie trawi nie wiem dlaczego . Ogółem forum dobre 8/10

"Nie można czegoś zyskać, niczego nie tracąc.". - Edward Elric 鋼の錬金術師

MY GALLERY

http://lobo46.deviantart.com/

• DB jest bogiem
  • walka nałogiem
  • trening podstawą
  • a reszta zabawą

#9 vBB

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 09 May 2010 - 05:58 PM

Cytat

Więc tak podoba mi się skórka oraz top ale jest troszkę za prosty

Z założenia miał być elegancki i funkcjonalny i taki jest :D Tematyka jest dosyć poważna, dlatego też taki poważny look jest istotny.

Cytat

Bardzo dobre statystyki

Stale się rozwijamy ;) Ogólnie to jesteśmy jedynym takim forum w polskim Internecie.

Cytat

Ale mało aktywni userzy

No tak, to jest dosyć ważne. Są mało aktywni przez tematykę forum. Zwykle wchodzą i czytają artykuły bądź też pobierają fonty, czasem napiszą jakieś zlecenie czy prośbę. Dział do dyskusji na tematy fontowe jest, jak ktoś coś chce, to można sobie na taki temat porozmawiać ;)

Cytat

Tematyka forum jakoś mi się nie trawi nie wiem dlaczego

Myślę, że nie jesteś zainteresowany ponieważ nie szukasz lub nie chcesz czegoś związanego z tematyką ;) Ale to całkiem normalne, to nie jest forum pogawędkowe, albo nie daj Bóg wielotematyczne. I tym się właśnie szczycimy, czyli ściśle ukierunkowaną tematyką.

Dzięki za opinie, pozdrawiam.

#10 uleczka

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 161 postów

Napisano 18 May 2010 - 01:04 PM

Podoba mi się temat forum. Faktycznie niecodzienny i muszę przyznać że że odpowiada moim zainteresowaniom. :P Jedyny minus jaki ja widzę to faktycznie oprawa graficzna. Nie przyciąga uwagi. Pozdrawiam.

#11 vBB

Początkujący

• Użytkownik
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 31 July 2010 - 08:33 PM

Zapraszam do oceny nowego wyglądu forum - www.swiatczcionki.pl

Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych