Witam
Mam problem o którego rozwiązanie proszę kolegów któży są wstanie mi pomóc.
Otóż zacząłem powoli bawić się w programowanie i chciałem dziś stworzyć prymitywnie prosta nawigację we Flashu. Sprawa polega na tym że iż mimo wszystko raczej robię dobrze program po uruchomieniu wyrzuca błąd.
Nawigacja miała polegać na tym iż :
tworze obiekt typu przycisk i nadaje mu nazwę "czerwony" oraz umieszczam go w pierwszej klatce pierwszej warstwy lini czasu. Dodaje do niego następujący skrypt:
czerwony. onRelease = function () {
gotoAndStop (10);
}
W drugiej warstwie lini czasu w klatce 10tej umieszczam kwadrat. Teoretycznie po kliknięciu na przycisk powinien on nas przenieść do klatki 10tej w której powinienem zobaczyć wcześniej umieszczony tam kwadrat.
No ale niestety tak się nie dzieje poniewasz po użyciu klawiszy Ctrl+Enter program wyrzuca błąd o treści:
Położenie:
Scena 1, Warstwa ' Warstwa 1', Klatka 1 , Linia 1
Opis:
1119: Access of possibly undefined property onRelease through a reference with static type flash.display:SimpleButton.
Źródło:
czerwony. onRelease = function () {
Oczywiście okno z komunikatem można zamknąć i wtedy film odtwarza się jako zwykły klip.
Wszystkie polecenia są napisane według wskazań kursu więc teoretycznie powinno być OK a jednak nie jest.
Czy ktoś może mi powiedzieć co robię źle ? Bym był bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Jeżeli masz jakikolwiek problem ze stroną (nie dotyczy obsługi, jedynie błędów technicznych), bardzo proszę o przesłanie Prywatnej Wiadomości (PW) do użytkownika Emil (Support). Czas oczekiwania na odpowiedź to zazwyczaj 24-72 godziny. Pisząc do mnie
zawsze cytuj poprzednią wiadomość (jeżeli była) i podaj adres strony, której dotyczy sprawa. Jeżeli nie wiesz jak obsługiwać stronę / forum pisz w odpowiednich działach. Jeśli nie udało mi się odpowiedzieć w ciągu 24 godzin, a sprawa jest pilna proszę o przesłanie wiadomości również na pomoc@ehmediagroup.net
Problem z nawigacja
Rozpoczęty przez bulimaster, Jan 12 2010 08:22 PM
Brak odpowiedzi do tego tematu
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych